Lees hier de laatste blog van Qualis Welding uit Heerlen

 • 06/08/2020
  Het belang van goed leidingwerk

  We staan er vaak niet zo bij stil, maar willen we optimaal veilig gebruik kunnen maken van water-, gas of andere leidingen, dan is het zaak dat deze vakkundig zijn aangelegd. Wordt of is dit niet gedaan, omdat het belang hiervan niet voor iedereen duidelijk is, dan is de kans dat er in de toekomst problemen ontstaan, groot. Zo kan er bij een onvakkundig gelaste gasleiding een lekkage ontstaan, met alle gevolgen van dien. Is een gasleiding niet door een professional aangelegd, die kennis heeft van de strenge eisen, of weet u dit niet zeker, laat uw leiding dan inspecteren en eventueel vervangen door een gecertificeerd installateur. Laat daarnaast – om problemen te voorkomen – uw leidingen regelmatig controleren, zodat zij op tijd vervangen kunnen worden.

  Lees meer
 • 11/06/2020
  Het belang van een gecertificeerde lasser

  Om goed te kunnen lassen, is veel kennis van het lasvak nodig. Een lasser krijgt namelijk te maken met allerlei verschillende materiaalsoorten en de daarbij behorende verschillende lastechnieken. Goed lassen is dan ook beslist geen eenvoudig werk en om je een allround lasser te mogen noemen, moet je over veel ervaring beschikken.

  Lees meer
 • 05/03/2020
  Het belang van goed hekwerk

  Een hekwerk kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan het de functie hebben van een (sier)omheining van bijvoorbeeld een tuin, een erf of een bedrijfsterrein maar het kan ook ter veiligheid dienen om ongewenste bezoekers buiten te houden of om machines af te schermen. Een goed hekwerk wordt vrijwel altijd gelast waardoor het precies naar wens op maat gemaakt kan worden.

  Lees meer