Lees hier de laatste blog van Qualis Welding uit Heerlen

 • 28/04/2021
  Cortenstaal voor binnen of buiten

  De laatste jaren zie je het steeds meer verschijnen in met name tuinen: het mooie roestbruinoranje duurzame cortenstaal. Cortenstaal wordt onder andere gebruikt voor afscheidingen, plantenbakken of vuurschalen. Het is een metaallegering, een samenvoeging van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. De combinatie van deze metalen zorgt ervoor dat er een dikke oxidatielaag ontstaat die voorkomt dat het staal niet verder roest en die het meteen ook beschermt tegen wisselende weersomstandigheden. De naam cortenstaal is afkomstig van het gepatenteerde COR-TEN – COR betekent corrosiebestendig en TEN is treksterkte.

  Lees meer
 • RVS balustrade
  11/01/2021
  RVS balustrades

  Zowel binnen al buiten zie je ze steeds meer; balustrades van RVS. Om te beginnen omdat ze gewoon erg mooi zijn, maar ook omdat ze weinig tot geen onderhoud vragen. Daarnaast zijn constructies van RVS erg veilig en daarmee voldoen ze precies aan de eigenlijke functie van een balustrade; beveiligen tegen vallen. Volgens Wikepedia is een balustrade een (RVS) hekwerk van tenminste één meter hoogte dat bij hoogteverschil beveiligt tegen vallen. Een balustrade van RVS heeft naast deze belangrijke functie ook nog een moderne uitstraling en is prima te combineren met glas en/of RVS spijlen oftewel knieregels.

  Lees meer
 • 06/08/2020
  Het belang van goed leidingwerk

  We staan er vaak niet zo bij stil, maar willen we optimaal veilig gebruik kunnen maken van water-, gas of andere leidingen, dan is het zaak dat deze vakkundig zijn aangelegd. Wordt of is dit niet gedaan, omdat het belang hiervan niet voor iedereen duidelijk is, dan is de kans dat er in de toekomst problemen ontstaan, groot. Zo kan er bij een onvakkundig gelaste gasleiding een lekkage ontstaan, met alle gevolgen van dien. Is een gasleiding niet door een professional aangelegd, die kennis heeft van de strenge eisen, of weet u dit niet zeker, laat uw leiding dan inspecteren en eventueel vervangen door een gecertificeerd installateur. Laat daarnaast – om problemen te voorkomen – uw leidingen regelmatig controleren, zodat zij op tijd vervangen kunnen worden.

  Lees meer