Het belang van goed leidingwerk

We staan er vaak niet zo bij stil, maar willen we optimaal veilig gebruik kunnen maken van water-, gas of andere leidingen, dan is het zaak dat deze vakkundig zijn aangelegd. Wordt of is dit niet gedaan, omdat het belang hiervan niet voor iedereen duidelijk is, dan is de kans dat er in de toekomst problemen ontstaan, groot. Zo kan er bij een onvakkundig gelaste gasleiding een lekkage ontstaan, met alle gevolgen van dien. Is een gasleiding niet door een professional aangelegd, die kennis heeft van de strenge eisen, of weet u dit niet zeker, laat uw leiding dan inspecteren en eventueel vervangen door een gecertificeerd installateur. Laat daarnaast – om problemen te voorkomen – uw leidingen regelmatig controleren, zodat zij op tijd vervangen kunnen worden.

Waarom is het belangrijk goed leidingwerk te hebben?

In Nederland is ons drinkwater van uitstekende kwaliteit. Toch komt een besmetting met de legionella bacterie – een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken - nog steeds voor. Oorzaak van deze besmetting zijn het niet volgens de juiste normen en eisen omtrent hygiëne aangelegde leidingen. Hierdoor kan er water in zogenaamde dode hoeken of bij onvakkundig gelaste naden blijven staan, waarin bacteriën kunnen groeien. Dit is soms ook het geval bij leidingen die gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Hier moet een leiding afhankelijk van het product dat er door gevoerd wordt, onder meer bestand zijn tegen grote temperatuurverschillen – extreem warm of koud – zodat de leiding kan krimpen of uitzetten zonder dat dit effect heeft op de kwaliteit van de las. Daarnaast moet de leiding altijd volledig leeg kunnen lopen, zodat het risico op microbiologische vervuiling tot een minimum beperkt wordt.

Waarom een professional inhuren?
Het is dan ook van wezenlijk belang dat de leidingen te allen tijde aangelegd worden door een gecertificeerd professional, die precies op de hoogte is van alle strenge eisen waaraan de installatie van een leiding moet voldoen. Bij Qualis Welding werken we alleen met volledig gecertificeerd personeel. Zij voldoen aan alle kwaliteitseisen die in Europa worden gesteld en werken dus alleen volgens de Europese Normen. Zij zijn verplicht om zich ieder jaar opnieuw te laten toetsen of zij nog aan deze gestelde normen voldoen.

Maak met ons een afspraak voor de aanleg en/of inspectie van uw leidingen, zodat u altijd volgens de laatste richtlijnen betreffende hygiëne en veiligheid kunt produceren, wat u zeker geld zal besparen.